Za vodoopskrbu i odvodnju te za uspostavu šumske infrastrukture potpisani ugovori u iznosu od 72 milijuna kuna
2. studenoga 2017.
most mjera7 225x150

2

stu

most mjera7 225x150U srijedu, 6. rujna 2017. godine potpisani su ugovori za vodoopskrbu i odvodnju te za uspostavu šumske infrastrukture ukupne vrijednosti 72 milijuna kuna. Riječ je o projektima koji će biti financirani novcem Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj.
Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju završila je obradu svih projekata pristiglih na natječaj za operaciju 7.2.1. „Ulaganja u građenje javnih sustava za vodoopskrbu, odvodnju, pročišćavanje otpadnih voda“, čiji su korisnici javni isporučitelji vodnih usluga javne vodoopskrbe ili javne odvodnje.

Odobreno je ukupno 74 projekata u vrijednosti od 300 milijuna kuna, a potpora iznosi do 100% ukupnih prihvatljivih troškova. Današnjim potpisivanjem u Splitu odobrena su sredstva za 18 projekata javne vodoopskrbe i odvodnje na području Dalmacije u vrijednosti 71,3 milijuna kuna, čiji su korisnici: Vodovod Dubrovnik d.o.o., Javna ustanova Izvor Ploče, Metković d.o.o., Vodovod d.o.o. Makarska, Vodovod Imotske krajine d.o.o., Vodovod Brač d.o.o., Vodovod i kanalizacija d.o.o. Split, Vodovod i odvodnja Cetinske krajine d.o.o., Hvarski vodovod d.o.o., Vodovod i odvodnja d.o.o. Šibenik, Komunalno društvo Pag d.o.o., Zemunik odvodnja d.o.o., Vodovod i odvodnja d.o.o. Benkovac, Komunalac d.o.o. Biograd na Moru i Vodovod d.o.o. Zadar.

Agencija je također završila i obradu natječaja za provedbu tip operacije 8.5.2. “Uspostava i uređenje poučnih staza, vidikovaca i ostale manje infrastrukture” čiji su korisnici šumoposjednici, trgovačka društva i druge pravne osobe koje sukladno Zakonu o šumama gospodare šumama i šumskim zemljištima u vlasništvu Republike Hrvatske, udruge šumoposjednika i udruge civilnog društva i druge pravne osobe aktivne u zaštiti prirode. Odobreno je ukupno 20 projekata u vrijednosti 9,1 milijun kuna, a potpora iznosi do 100% ukupnih prihvatljivih troškova.  
Danas su u Splitu potpisana tri ugovora s korisnicima za tip operaciju 8.5.2. iz Dalmatinskih županija u vrijednosti od 1.063.538,88 kn čiji su korisnici: Javna ustanova MORE I KRŠ, Lokalna akcijska grupa “CETINSKA KRAJINA” i Lovačka udruga “JAREBICA” Pojezerje.