Školska shema na području Virovitičko-podravske županije: Zdrava prehrana za 9.120 učenika i potpora obiteljskim gospodarstvima i tvrtkama
19. veljače 2018.
brana jabuke

19

velj

brana jabukeU aktualnoj školskoj godini za provedbu Školske sheme, koja uključuje besplatne obroke svježeg voća, povrća i mliječnih proizvoda za osnovnoškolsku i srednjoškolsku djecu, zabilježen je rekordan odaziv i škola i dobavljača, unatoč značajno promijenjenim uvjetima i kriterijima, pokazuju podaci Agencije za plaćanja u poljoprivredi. U projekt se uključilo čak 1119 škola te 87 dobavljača iz cijele Hrvatske, značajno više u odnosu na godinu ranije kada je u njemu sudjelovalo 770 škola i 32 dobavljača.

Na području Virovitičko-podravske županije u Shemi sudjeluje 27 škola i 9120 učenika, a kao dobavljači registrirani su OPG-i Baula, Bedeković, Mijok i Uremović, obrt Jara te braniteljska zadruga Pleter. U projektu sudjeluju tvrtke Brana, Vagros, Voras, KTC, Himbo top i Risnjak.
– Gotovo dvije trećine dobavljača su obiteljska gospodarstva ili poljoprivredni obrti, a to je podatak koji me, uz veći broj škola, obiteljskih gospodarstava i tvrtki, također raduje – komentirao je ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, te najavio da bi u budućnosti u Shemi u školama svoje mjesto trebao naći i domaći med. (www.icv.hr, mlo, Fotografija: Kristijan Toplak)