Sastanak u Općini Čačinci s predstavnicima Županije, Općine i LAG-a
22. siječnja 2014.
radni sastanak čačinci 22012014

22

sij

 

radni sastanak čačinci 22012014Dana 22.01.2014. održan je sastanak u Općinci ČAČINCI s predstavnicima Županije, dožupanicom Sanjom Bošnjak, pročelnikom Tugomirom Majdak, djelatnicom Vidra-e Dubravkom Repić, načelnikom Općine Čačinci gospodinom Mirkom Mališ i njegovim suradnicima i vijećnicima Općine, kao i predstavnicima LAG-a „Papuk,“ voditeljem Sašom Rister i tajnikom Mariom Marolinom.

 

Predstavnici Županije predstavili su buduće natječaje koji su u fazi najave a riječ je o natječaju za ruralni razvoj putem kojeg će općine moći povući bespovratna sredstva za svoje projekte. Općina je zainteresirana za uređenje domova i nerazvrstanih cesta a želja im je povući i sredstva za izradu projektne dokumentacije za sportski centar u nekom od budućih natječaja kao i napraviti biciklističku stazu na staroj Gutmanovoj pruzi.

 

Pročelnik Majdak najavio je i IPARD natječaj za mjeru 101 i 103 putem kojeg će se moći aplicirati i nabava mehanizacije. Pozvao je Općinu i LAG da informiraju i animiraju što je više moguće OPG-ova. Gospodin Majdak je ukratko nešto više rekao i o budućim strukturnim i kohezijskim fondovima koji će u velikom dijelu biti usmjereni i na regionalni razvoj. Općina je iskazala interes za izgradnjom vrtića u vrijednosti od 2,5 milijuna kuna a za objekt su već osigurali dokumentaciju.

 

Ukratko su se predstavili i djelatnici LAG-a koji su iskoristili priliku i još jednom zamolili Općinu da animiraju građane i pošalju projektne prijedloge LAG-u kako bi isti bili uvršteni u Lokalnu razvojnu strategiju. LAG-ovi bi u budućnosti mogli sami raspisivati natječaje što će zasigurno olakšati realizaciju manjih projekata.