Otvorene prijave za Male zajmove za ruralni razvoj
28. ožujka 2024.

28

ožu

U skladu s nastojanjem Ministarstva poljoprivrede da osigura financiranje poduzetnika iz sektora poljoprivrede, prerade i šumarstva, omogućeno je ponovno zaprimanje prijava u okviru Malih zajmova za ruralni razvoj počevši od 25. ožujka 2024. godine u 12 sati putem on-line obrasca na službenim internetskim stranicama HAMAG-BICRO-a.

Temeljem zaprimljenih informacija o prikupljenim povratima sredstava plasiranih zajmova financijskih instrumenata Mikro zajmovi za ruralni razvoj i Mali zajmovi za ruralni razvoj u okviru Programa ruralnog razvoja RH za razdoblje 2014.-2020., Ministarstvo poljoprivrede odlučilo je da se sredstvima ukupno prikupljenih povrata prethodno navedenih financijskih instrumenata, u iznosu 9.000.000 eura, omogući ponovno pokretanje zaprimanja prijava potencijalnih krajnjih primatelja financijskog instrumenta Mali zajmovi za ruralni razvoj.

Potencijalni krajnji primatelji mogu ostvariti zajam u iznosu od 25.001 do 50.000 EUR s udjelom za obrtna sredstva do 30% te kamatnom stopom 0,1% ili 0,25% ovisno o razvijenosti jedinice lokalne samouprave. Zajmovi su namijenjeni za investicije u okviru Podmjera 4.1 Potpora za ulaganja u poljoprivredna gospodarstva, 4.2. Potpora za ulaganja u preradu, marketing i/ili razvoj poljoprivrednih proizvoda, 6.4. Ulaganja u razvoj nepoljoprivrednih djelatnosti u ruralnim područjima i 8.6 Potpora za ulaganja u šumarske tehnologije te u preradu, mobilizaciju i marketing šumskih proizvoda.

Svi potencijalni krajnji primatelji svoju prijavu mogu podnijeti izravno HAMAG-BICRO-u.

 

(Izvor: https://ruralnirazvoj.hr/otvorene-prijave-za-male-zajmove-za-ruralni-razvoj/ )