Održana završna konferencija za projekt „Bottom-up“
22. veljače 2016.
ESF

22

velj

ESFU Virovitici, u Visokoj školi za menadžment u turizmu i informatici 19.02.2016. održana je završna konferencija za projekt „Bottom-up“ koji se realizirao iz Instrumenata pretpristupne pomoći u okviru Poziva na dostavu projektnih prijava „Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja – faza II“ iz Operativnog programa Razvoj ljudskih potencijala 2007-2013.

 

U uvodnom dijelu prisutne su pozdravili vd ravnatelja Razvojne agencije VIDRA Emina Kovač, gradonačelnik Našica Krešimir Žagar koji je ujedno i predsjednik LAG-a Karašica te član Uprave Regionalne razvojne agencije Slavonije i Baranje Zvonimir Klobučar.

Na konferenciji su predstavljeni rezultati projekta čiji cilj je bio poticanje zapošljavanja u Virovitičko-podravskoj i Osječko-baranjskoj županiji i to kroz edukaciju mladih visokoobrazovanih osoba za specifična znanja i vještine potrebne na tržištu rada te kroz osnaživanje LAG-ova za bolje povlačenje sredstava iz EU.

– Ovaj projekt je zanimljiv po tome što smo na samom početku provedbe projekta zaposlili pet visokoobrazovanih osoba. Svaka partnerska institucija je zaposlila po jednu osobu, gdje su imale priliku ostati godinu dana te steći praktično iskustvo i nova znanja. – rekla je voditeljica projekta Željka Andrić.

U sklopu projekta su LAG-ovi, koji su partneri na projektu, opremljeni tehničkom opremom potrebnom za rad, ukupno 28 mladih visokoobrazovanih osoba je završilo edukaciju za pisanje i provedbu projekata u trajanju od 162 sata za koje su im svečano dodijeljene svjedodžbe. 45 članova LAG-ova je educirano o načinu izrade, pripreme i prijave projekata, a 34 osobe s ruralnih područja naše županije informirane su o mogućnostima koje se za njih nude iz fondova Europske unije.

 

 

 

 Zavrsna konferencija1-BOTTOM UP    Zavrsna konferencija3-BOTTOM UP  
       
 Zavrsna konferencija2-BOTTOM UP