LAG – ovi kao nositelji razvoja ruralnih zajednica
23. prosinca 2013.

23

pro

Voditelj LAG-a „PAPUK“, Saša Rister, u četvrtak i petak, 7. i 8. studenog 2013. godine sudjelovao je na seminaru pod nazivom „LAG-ovi kao nositelji razvoja ruralnih zajednica“ u organizaciji UNDP-ja i Zaklade za razvoj civilnoga društva  koji se održavao u Zadru. Seminar je bio namijenjen predstavnicima LAG-ova kojima su odobrena sredstva na prvom natječaju Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju u okviru provedbe Mjere 202 IPARD-a.

Cilj seminara je bio okupiti sve predstavnike LAG-ova koji su prošli na natječaju te im pružiti što više informacija o mogućnostima pokretanja i financiranja aktivnosti za provedbu lokalnih razvojnih strategija, načinima aktiviranja članova LAG-a te primjerima dobrog upravljanja udrugama. Predstavnici državnih institucija govorili su  o tome kako vide ulogu LAG-ova u ruralnom i regionalnom razvoju Hrvatske. Sudionici su dobili i praktične informacije o financijskom poslovanju udruga, te čuli primjere iz prakse nekih hrvatskih LAG-ova.

Podsjetimo, LAG  „PAPUK“  prvi  je osnovani LAG na području Virovitičko – podravske županije i jedini LAG u županiji kojemu je dodijeljen maksimalan iznos sredstava za financiranje izdataka unutar Mjere 202 „Priprema i provedba lokalnih strategija ruralnog razvoja“ za 2013. i 2014. godinu. (S.R.)