Dožupanica Sanja Bošnjak posjetila Općinu Zdenci s područja LAG-a PAPUK
21. siječnja 2014.
slika002

21

sij

slika002Dana 16.01.2014. godine u uredu načelnika Općine Zdenci, Tomislava Durmića, održan je sastanak o EU projektima koji su planirani u dogledno vrijeme na području općine Zdenci.

Sastanku su nazočili vijećnici Općine Zdenci, Danijel Jurlina, Miroslav Mitrović, Dražen Bogojević, Zdenko Inhof, Mirko Bušljeta, predsjednica Općinskog vijeća Vidica Kovačević,pročelnik JUO Općine Zdenci Željko Vremić, dožupanica Virovitičko – Podravske županije Sanja Bošnjak i voditelj LAG – a PAPUK Saša Rister.

 

Nazočne je dožupanica Sanja Bošnjak informirala o najavljenim natječajima Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije koji se planiraju u dogledno vrijeme. Načelnik i vijećnici općine Zdenci dogovorili su koji od projekata će kandidirati na navedeni natječaj te pripremiti svu dokumentaciju kako bi bili spremni čim se natječaj objavi.

 

Što se tiče suradnje sa LAG-om PAPUK načelnik Durmić je istaknuo da je suradnja više nego zadovoljavajuća i da je sa voditeljem LAG-a dogovorena suradnja oko izrade određenih projekata za općinu Zdenci te je dogovoreno da LAG obavještava pravovremeno o najavama natječaja kao i o natječajima koji su objavljeni sve stanovnike LAG područja, pa tako i stanovnike Općine Zdenci, na svojim web stranicama te putem eleltronske pošte.

 

Na istom sastanku dogovorena je i PCM edukacija za područje općine Zdenci koju će održati tajnik LAG-a Mario Marolin u periodu od 19-21.02.2014.godine. O detaljima edukacije biti će svi pravovremeno informirani putem web stranice, facebook stranice LAG-a te putem Radio Orahovice.

 

slika001   slika003 slika005