Najava

Prerađivačka industrija

Tijekom prvog kvartala Ministarstvo gospodarstva će provesti javni natječaj za program potpora prerađivačkoj industriji. Osnovni je cilj planirane potpore usmjeriti na investicije koje mogu osigurati povećanje bruto dodane vrijednosti, broja zaposlenih te udjela izvoza u ukupnim prihodima. Dio je to Operativnog programa regionalnih potpora za ulaganja u opremu u ukupnom iznosu od 150 milijuna kuna, a namijenjen je svim industrijskim sektorima gospodarstva koji, kroz osmišljene projekte, globalnom tržištu mogu ponuditi proizvode veće dodane vrijednosti i na taj način ostvariti posebno pozitivan učinak na regionalni i ukupan gospodarski razvoj.

erasmus

Erasmus+ novi je program za obrazovanje, obuku, mlade i sport prije poznat pod nazivom Erasmus za sve. Cilj ovog programa doprinijeti je smanjenju ranog napuštanja škole kao i povećanju broja visokoobrazovanih.

w-140221-pressmint6Ministar turizma Darko Lorencin i pomoćnik ministra Robert Pende predstavili su program dodjele bespovratnih potpora u 2014. godini pod nazivom „Konkurentnost turističkog gospodarstva“.

Kroz program će Ministarstvo turizma s ukupno 26,65 milijuna kuna sufinancirati projekte usmjerene na obogaćivanja turističke ponude, stvaranje inovativnih turističkih proizvoda, povećanja zaposlenosti, umrežavanje pružatelja usluga u turističke klastere te projekte unapređenja međunarodne turističke prepoznatljivosti.

Također, po prvi je puta omogućeno sufinanciranje izgradnje bazena i u domaćinstvima (iznajmljivači u privatnom smještaju) te sufinanciranje trogodišnjeg članstva u prestižnim međunarodnim brendovima za smještajne i ugostiteljske objekte.

energijaŽelite li ugraditi solarne panele, grijati se na biomasu ili obložiti kuću štedljivom fasadom, vjetar u leđa mogli biste dobiti od države - 40 posto troškova takvih projekata planira plaćati Fond za zaštitu okoliša. 

Završila je javna rasprava i čeka se konačna odluka ministarstva graditeljstva.

 

MINPO-200x133

Objavljen je javni poziv za dostavu projektnih prijava usmjerenih ka poboljšanju konkurentnosti u Hrvatskoj, a prihvatljivi prijavitelji su mali i srednji poduzetnici.

Operativni program za regionalnu konkurentnost 2007.-2013. usmjeren je ka poboljšanju konkurentnosti u Hrvatskoj, kako na nacionalnoj tako i na regionalnoj razini, a financira se iz  Europskog fonda za regionalni razvoj (EFRR) i Državnog proračuna Republike Hrvatske. U sklopu Operativnog programaPrioritetne osi 2 – Mjere 2.1. Razvoj poslovne klime i konkurentnosti malog i srednjeg poduzetništva (MSP) za koju je nadležno Ministarstvo poduzetništva objavljuje se Program dodjele državnih potpora za povećanje gospodarske aktivnosti i konkurentnosti malog i srednjeg poduzetništva kao preduvjet za objavu Javnog poziva, te Javni poziv na dostavu projektnih prijava „Povećanje gospodarske aktivnosti i konkurentnosti malih i srednjih poduzeća“.

MINPOPodrška poslovanju, najavljeni Program poticanja poduzetništva i obrta – Poduzetnički impuls 2014., u veljači će ugledati svjetlo dana. Ukupni iznos bespovratnih sredstava bit će veći nego što je bio ukupno za 2012. i 2013. godinu što znači da će poduzetnicima biti na raspolaganju preko milijardu i sto milijuna kuna raznih potpora za njihove projekte i ulaganja.

Prijaviti se mogu gotovo svi subjekti malog gospodarstva koji pozitivno posluju i imaju više od jednog zaposlenog, osim onih koji obavljaju primarnu proizvodnju poljoprivrednih proizvoda i ribarstvo, jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave, tehnološki parkovi, inkubatori i poduzetnički centri, obrazovne institucije i asocijacije poduzetnika, obrtnika i zadrugara. Imajući na umu izdašnost ovogodišnjeg Poduzetničkog impulsa, za očekivati je da potpore za mikro poduzetnike i obrte do devet zaposlenih iznose do 250.000 kuna, a za one sa više zaposlenih i do 1,500.000 kuna.

 

socijalni fondProšlog je tjedna održan sastanak Zajednice poslovnih savjetnika sa gđom Katarinom Ivanković Knežević, načelnicom sektora za programiranje, praćenje i vrednovanje programa i projekata Europske unije u području rada i socijalne sigurnosti iz Ministarstva rada i mirovinskoga sustava. Na sastanku je održana prezentacija natječaja iz Europskog socijalnog fonda za razdoblje 2007.-2013. i predstavljen je nacrt Operativnog programa za Europski socijalni fond za proračunsko razdoblje 2014.-2020. U niže navedenim dokumentima možete saznati više o natječajima iz ESF-a koji nas očekuju u narednom razdoblju. 

 

postavljanje-cijevi-web-225x150Natječaj o provedbi mjere M04 „Ulaganja u fizičku imovinu“, podmjere 4.3. „Potpora za ulaganja u infrastrukturu vezano uz razvoj, modernizaciju i prilagodbu poljoprivrede i šumarstva“, operacije 4.3.3. „Ulaganje u šumsku infrastrukturu“ iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020. biti će raspisan 16. studenoga 2015. godine.

Europska zaklada za mladeEYF dodjeljuje bespovratna sredstva organizacijama i mrežama mladih te drugim nevladinim organizacijama koje rade s mladima, a koje doprinose ostvarivanju ciljeva Vijeća Europe.

Europska zaklada za mlade (European Youth Foundation - EYF) osnovana je 1972. godine kako bi osigurala potporu aktivnostima mladih. Namjera je potaknuti suradnju mladih u Europi i poduprijeti aktivnosti promocije mira, razumijevanja i suradnje uvažavajući vrijednosti ljudskih prava, demokracije, tolerancije i solidarnosti.

U Narodnim novinama br. 129/14 objavljena su dva nova pravilnika iz Nacionalnog programa pomoći sektoru vina 2014.-2018., putem kojeg hrvatski vinari i vinogradari koriste novčana sredstva tzv. europske Vinske omotnice za povećanje svoje konkurentnosti. Novim Pravilnikom o provedbi mjere investicija u vinarije i marketing vina i Pravilnikom o provedbi mjere restrukturiranje i konverzija vinograda značajno olakšana procedura za sve potencijalne prijavitelje.

M19.4
M19.1

 

Dravaportal.eu

Dragi posjetitelji naše web stranice,

Želimo vas informirati da na internet portalu www.dravaportal.eu, možete besplatno promovirat i svoje proizvode, usluge, gospodarstva i poduzeća, uz punu podršku članova tima našeg LAG-a te tako unaprijediti svoje poslovanje, povećati vidljivost i poslovne performance.

Za sve informacije vezane za objavu i unos podataka na portal, tim našeg LAG-a stoji vam na raspolaganju!

Očekujemo vaš poziv!

Tel: +385 98 973 14 53

mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Internet portal www.dravaportal.eu rezultat je projekta DUPLO, čiju je provedbu sufinancirala EU, u okviru Progama prekogranične suradnje Mađarska – Hrvatska. U Hrvatskoj, projekt su provodili Regionalna razvojna agencija Slavonije i Baranje iz Osijeka i Razvojna agencija grada Čakovca, u razdoblju 01.04.2013-31.07.2014. godine, uz aktivnu podršku svih LAG-ova s područja Međimurske, Koprivničko-križevačke, Virovitičko-podravske i Osječko-baranjske županije. Mađarski partneri na projektu: Istraživački centar za ekonomske i regionalne studije Mađarske akademije znanosti (vodeći partner) i Direktorat Mađarskih voda iz Pečuha.

 

        

logo EU

 

Statistika posjeta

Danas:187
Jučer:198
Tjedan:881
Mjesec:3799
Ukupno:68881

Tko je online

Guests : 23 guests online Members : No members online