Početna

17Ministar Tomislav Tolušić prisustvovao je 20. prosinca 2017. godine potpisivanju ugovora o financiranju vrijedna 52 milijuna kuna u okviru mjere 8 Programa ruralnog razvoja, koje je potpisala ravnateljica Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju Matilda Copić s 24 drvoprerađivača.

Ugovori su rezultat natječaja za tip operacije 8.6.2. “Modernizacija tehnologija, strojeva, alata i opreme u predindustrijskoj preradi drva”, a potpora (bespovratna sredstva) po projektu iznosi do 50% ukupnih prihvatljivih troškova. Većina odobrenih projekata odnosi se na kupnju strojeva, alata, uređaja i opreme za predindustrijsku preradu drva, te manji dio za rekonstrukciju i izgradnju objekata.

16

Korisnici mjere 8 su obrti, mikro, mala i srednja poduzeća registrirana za djelatnosti prerade drva, a mjerom se želi potaknuti razvoj šumarskog sektora, te i na taj način doprinijeti razvoju ruralnih područja i stvaranju novih radnih mjesta.

Svako novo radno mjesto u ruralnom području ima neprocjenjivu vrijednost i ne može se izraziti u novcu. Prerada drva jedna je od najvažnijih nepoljoprivrednih djelatnosti i aktivatora ruralnih prostora. Svi vi koji ste danas došli potpisati ugovore čekali ste više od godinu dana od zatvaranja natječaja jer je taj natječaj proveden po starim procedurama. U godinu dana se može svašta promijeniti, a investicije i ulaganja ne smiju toliko čekati. Zbog toga smo uveli velike proceduralne promjene i maksimalno skratili rokove obrade natječaja iz Programa ruralnog razvoja. Prvi natječaji po tim pravilima već su obrađeni i zadovoljan sam brzinom i rezultatima. Pratite natječaje i dalje, razvijajte ideje, prijavljujte se… stvarajte.“ – izjavio je ministar Tomislav Tolušić.

M19.4
M19.1

 

Dravaportal.eu

Dragi posjetitelji naše web stranice,

Želimo vas informirati da na internet portalu www.dravaportal.eu, možete besplatno promovirat i svoje proizvode, usluge, gospodarstva i poduzeća, uz punu podršku članova tima našeg LAG-a te tako unaprijediti svoje poslovanje, povećati vidljivost i poslovne performance.

Za sve informacije vezane za objavu i unos podataka na portal, tim našeg LAG-a stoji vam na raspolaganju!

Očekujemo vaš poziv!

Tel: +385 98 973 14 53

mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Internet portal www.dravaportal.eu rezultat je projekta DUPLO, čiju je provedbu sufinancirala EU, u okviru Progama prekogranične suradnje Mađarska – Hrvatska. U Hrvatskoj, projekt su provodili Regionalna razvojna agencija Slavonije i Baranje iz Osijeka i Razvojna agencija grada Čakovca, u razdoblju 01.04.2013-31.07.2014. godine, uz aktivnu podršku svih LAG-ova s područja Međimurske, Koprivničko-križevačke, Virovitičko-podravske i Osječko-baranjske županije. Mađarski partneri na projektu: Istraživački centar za ekonomske i regionalne studije Mađarske akademije znanosti (vodeći partner) i Direktorat Mađarskih voda iz Pečuha.

 

        

logo EU

 

Statistika posjeta

Danas:188
Jučer:198
Tjedan:882
Mjesec:3800
Ukupno:68882

Tko je online

Guests : 35 guests online Members : No members online