Početna

poljoprivredaIsrael Export Institute i HGK – Županijskom komorom Virovitica   pozivaju Vas na SEMINAR O POLJOPRIVREDI ''Primjena novih tehnologija u poljoprivredi'' koji će se održati u ponedjeljak, 06. ožujka 2017. u Velikoj vijećnici Virovitičko-podravske županije (adresa: Trg Ljudevita Patačića 1, Virovitica)  s početkom u 11 sati.

 

Država Izrael ima oko 8.5 milijuna stanovnika. Ukupna zemljopisna površina Države Izrael je oko 22.000 km² i samo 20 % od toga je obradiva površina koja se većinom navodnjava. Na oko 310.000 ha Država Izrael proizvodi većinu svoje hrane, a uvozi žito, uljane sjemenke, meso, kavu, kakao i šećer. Taj je uvoz obilno pokriven izvozom. Proizvodnja na farmama uglavnom se sastoji od mliječnih proizvoda i uzgoja peradi. Dodatno, veliki izbor cvijeća, voća i povrća uzgaja se lokalno, posebno u toplim područjima koje poljoprivrednicima omogućuju prednost u odnosu na europska tržišta. Tijekom zimskih mjeseci, Izrael je europski staklenik iz kojeg se u Europu izvoze lubenice, rajčice, krastavci, paprika, jagode, kivi, mango, avokado, mnoge vrste agruma, ruže i karanfili. Sve navedno je rezultat visoko razvijenih i inovativnih agrotehnologija koje Država Izrael izvozi diljem svijeta.  

 

Seminar će obuhvatiti predavanja iz 5 područja: navodnjavanje, staklenici, mljekarstvo, gnojiva i zaštita bilja prema sljedećem rasporedu:

11:00 

1. Projekti staklenika – NETAFIM – Zohar Ziv (20 min)

2. Navodnjavanje kap-po-kap u Hrvatskoj – NETAFIM – Božidar Žanko (20 min)

3. Filtracijski sistemi u poljoprivredi – NETAFIM – Itai Rosenberg (20 min)

4. Navodnjavanje silaže – ND Project – Buda Erel (20 min)

 

12:45  Pauza s osvježenjem

 

13:00  5.    Staklenici – ND Project – Noam Zeevi (20 min)

 

1. Napredna rješenja za upravljanje mliječnim farmama – AFIMILK – Branimir Kampl (20 min) 

2. Ishrana bilja – ICL Fertilizers – Zoran Salopek (20 min)

3. Važnost zaštite bilja u uzgoju usjeva – ADAMA – Zlatko Balentić (20 min)

 

Vrijeme za pitanja i odgovore je predviđeno nakon svakog predavanja.

 

Ako ste zainteresirani za dodatne razgovore o pojedinom području lijepo Vas molimo da nam javite područje Vašeg interesa na mail s kojeg ste dobili poziv te Vaše osnovne podatke (ime i prezime, naziv tvrtke i adresa, e-mail, telefon, mobitel).

 

M19.4
M19.1

 

Dravaportal.eu

Dragi posjetitelji naše web stranice,

Želimo vas informirati da na internet portalu www.dravaportal.eu, možete besplatno promovirat i svoje proizvode, usluge, gospodarstva i poduzeća, uz punu podršku članova tima našeg LAG-a te tako unaprijediti svoje poslovanje, povećati vidljivost i poslovne performance.

Za sve informacije vezane za objavu i unos podataka na portal, tim našeg LAG-a stoji vam na raspolaganju!

Očekujemo vaš poziv!

Tel: +385 98 973 14 53

mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Internet portal www.dravaportal.eu rezultat je projekta DUPLO, čiju je provedbu sufinancirala EU, u okviru Progama prekogranične suradnje Mađarska – Hrvatska. U Hrvatskoj, projekt su provodili Regionalna razvojna agencija Slavonije i Baranje iz Osijeka i Razvojna agencija grada Čakovca, u razdoblju 01.04.2013-31.07.2014. godine, uz aktivnu podršku svih LAG-ova s područja Međimurske, Koprivničko-križevačke, Virovitičko-podravske i Osječko-baranjske županije. Mađarski partneri na projektu: Istraživački centar za ekonomske i regionalne studije Mađarske akademije znanosti (vodeći partner) i Direktorat Mađarskih voda iz Pečuha.

 

        

logo EU

 

Statistika posjeta

Danas:104
Jučer:142
Tjedan:774
Mjesec:3900
Ukupno:64189

Tko je online

Guests : 17 guests online Members : No members online