Početna

Zajednička MuzejU sklopu međuteritorijalnog projekta suradnje pod nazivom „Turizmom razvijamo područje“ koji je odobren u okviru Podmjere 19.3., predstavnici LAG-a "Papuk" sudjelovali su na studijskom putovanju na području LAG-a Virovitički prsten koje se održavalo 2. i 3. rujna 2021. godine. Uz LAG Papuk, su sudjelovali i LAG Moslavina, LAG Baranja, LAG Srijem i LAG Međimurski doli i bregi.

Na dvodnevnom događanju sudionici su posjetili Palaču Pejačević, Dvorac Pejačević, Kuriju Janković i Dvorac Janković, Vinariju Tomo Boutique Winery,  Interpretacijski centar Kuća Petra Preradovića, Podrum Vineda i Hotel Divino pri čemu je prezentirana turistička ponuda područja LAG-a VIP. Sudionici su također mogli kušati i kupiti proizvode lokalnih OPG-ova, ali i sudjelovati u raznim radionicama kao što je primjerice radionica o tehnikama oslikavanja svile.

Cilj ovakvog studijskog putovanja na područje Lokalne akcijske grupe Virovitički prsten je podići kvalitetu života stanovnika na područjima LAG-ova partnera, educirati se i razmijenjivati iskustva u promociji ruralnog turizma.

slika 1  slika 5

slika 3

slika 4